Det är nu det klarnar…

Igår kom de rödgrönas valplattform. Som moderat i 35 år har jag ofta tyckt att det varit svårt att i valrörelser få en klar bild av de ideologiska skillnaderna mellan oss och (S), att för väljarna konkret kunna illustrera de olika vägarna mellan ökade bidrag och större handlingsfrihet för individen genom lägre skatter.

Men nu klarnar det! De rödgröna/(S) föreslår bl a sänkt maxtaxa i förskolan, enhetstaxa i SL-trafiken och de är motståndare mot det kommande jobbskatteavdraget.

Sänkt maxtaxa i förskolan innebär att stat/kommun ska gå in med mer skattepengar för att dagisavgiften ska kunna sänkas. (S)-förslaget i landstinget handlar om att alla resor ska kosta 20 kr (?) oavsett det är lokalt i Farsta eller en långresa mellan Stuvsta och Norrtälje. Skattepengarna ska subventionera mer än de 50% som redan sker idag av SL.

Mot detta står Alliansen som vill förstärka arbetslinjen genom jobbskatteavdrag som ökar arbetsutbudet, ger fler skattebetalare istället för höjda skatter.

I morse delade jag ut flygblad till en salemsbo som tyckte det var dags att prata lite mer om hur ”kakan” skulle växa, inte bara fördela det som fanns. Jag tycker Alliansen visar vägen och är glad över att alternativet inte vinner gehör.

Läs mer i DN. Intressant?

3 thoughts on “Det är nu det klarnar…”

  1. Mona vill ju hänvisa Rut till ”utbildningsinsatser eller bättre försörjningssystem”. Gissningsvis är väl det senare en skönskrivning av ”bidragsberoende”? 😉

    Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s