56 777 nya bostäder i Stockholmsregionen

Söderby Park – vårt bästa exempel på modernt bostadsbyggande

Vi moderata kommunalråd inom 08-området ger på SvD:s Brännpunkt idag besked om 57 000 bostäder i Stockholms län kommande mandatperiod.

När man lyssnar på de rödgröna låter det alltid som att fler bostäder bara handlar om politisk vilja. Gå inte på det! Fler bostäder handlar om politisk förmåga att driva fram planer och projekt, att förhandla fram inte minst smålägenheter och hyresbostäder som en del i större projekt. Det är så man tvingas gå tillväga. Av debattartikeln framgår också att M-ledda kommuner får fram fler bostäder än S-ledda.

Här i Salem är två viktiga projekt för ungdomar aktuella: det i Trädgårdsmästaren samt den blivande utvecklingen av Rönninge centrum.

Intressant?

4 kommentarer på “56 777 nya bostäder i Stockholmsregionen”

 1. Så var finns utrymme därefter? Översiktsplanen säger att det är ganska magert med ny mark för bostadsändamål. Förtätning, kanske, men var?

 2. Hej Lennart

  Enligt denna sida så lovar du att bygga 430 bostäder i Salems kommun. Skulle du kunna förtydliga och skriva exakt vilkaområden det gäller och antal bostäder per områden.

  Mvh Viktoria

 3. Viktoria!
  Du finner kommunens bostadsbyggnadsprogram på http://www.salem.se/Innehall/Mal-planer-och-policys/Kommunalt-bostadprogram/
  (länkar för detaljer längst ned på sidan). Till programmet har räknats 72 lägenheter i kv Trädgårdsmästaren där bygget pågår just nu.

  Mårten!
  Mycket riktigt är det magert med mark. Vi föreslår att en ny helhetsbedömning görs med ny översiktsplan som påbörjas med brett samråd 2011. Frågan är om det ska byggas så mycket mer.

  / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s