Nu stannar bussen uppe vid Söderby torg!

725:an på plats vid Söderby torg. Fr v: Mikael Eriksson  (SL), Anna Pontusson (SL) och undertecknad. I bakgrunden, Arne Närström (S).  (Foto: Christer Carlsson)

Som ledande parti har vi moderater arbetat med utvecklingen av Söderby Park alltsedan Landstinget sålde området i slutet av 1980-talet. Kring 1990 blev de första exploateringsavtalen skrivna och detaljplaner beslutade. Sedan följde tio år av stopp på byggmarknaden. Kommunen har därefter förhandlat och ändrat ett otal gånger i planer och avtal för att projektet Söderby Park ska bli verklighet.

För oss moderater har utvecklingen av Söderby Park varit en hjärtefråga. Sedan några år har vi kunnat se resultat och när 725:an nu börjar gå genom området känns det som en milstolpe. Men in i det sista har kommunen fått trycka på för att busshållplatserna ska bli klara och Söderby gårds väg ombyggd. Nu återstår utvecklingen av de sista markomådena, norr om Sanatorievägen och i öster.

Det var trevligt att äntligen kunna tuffa uppför backen till Söderby idag på morgonen. Kaffe och invigning vidtog vid busshållplatsen. Vi fortsätter att ta ansvar för Söderby Park!

Lämna en kommentar