Tobias Billström i Salem

Fr v: undertecknad, kommundir. Mats Carlsson, Tobias Billstöm, Lars Pilsetnek (socnämndsordf, M), Susan Troberg (AME), Gunilla Carlsson (AME) och Arne Närström (oppositionsråd, S). (Foto: Elisabeth Ståhl)

Arbetsmarknads- och migrationsminister Tobias Billström (M) kom på besök igår. Anledningen var att Salem under tre år rankats bland topp 10 av samtliga Sveriges kommuner när det gäller integration av flyktingar. Nu senast blev vi trea i tidningen Fokus undersökning. Vår arbetsmarknadsenhet, ledd av Susan Troberg och med Gunilla Carlssom som flyktingsamordnare, var värdar för visiten.

– Det är viktigt för mig att ta del av goda exempel av hur kommuner jobbar med integration, säger Tobias Billström. – Intrycken av Salems verksamhet är efter dagens besök mycket bra. – Jag gillar särskilt den betoning som man lägger på arbetslinjen när det gäller praktik, svenskundervisning och introduktionen i det svenska samhället, avslutar Tobias Billström.

Från Salems sida vill jag framhålla två avgörande framgångsfaktorer som gjort att vi funnits i topp i Fokus ranking tre år i rad. Flyktingar trivs väldigt bra med att bo i Salem. Genom det mindre formatet kan våra tjänstemän ge mycket personligt stöd och engagemang, vilket vår personal verkligen förmår visa upp i det vardagliga arbetet.

Detta kan låta som skönmålande retorik, men det är precis så jag tror det ligger till. Engagerad personal som har möjlighet att se individen kan skapa storverk. Vi politiker kan tacka och ta emot. De flyktingar och andra klienter som Arbetsmarknadsenheten jobbar med lyckas i 55% av fallen att skaffa jobb eller varaktiga studier. Flyktingar kan i vissa fall få eget förstahandskontrakt på en bostad efter ett år.

Bra jobbat!

3 thoughts on “Tobias Billström i Salem”

  1. Det hade ju varit bra om larmet vid Arbetsmarknadsenhetens lokaler hade varit lika bra. I dag är det andra gången på ett par månader som larmet ljuder över Söderby i timtal. Förra gången var det mitt i natten, och tog som sagt timtal att få tyst på. Måhända kanske konstruktionen bör ses över, om larmet utlöses utan synbar orsak, eller också kanske larmet kan gå tyst om det inte är möjligt att slå av ljudet inom rimlig tid?

  2. Hej Mårten!

    Ursäkta om det dröjt med svaret. Jag hoppas du ringt kommunen och berättat om störningen, så att vi kan åtgärda problemet. Återkom till mig om du inte är nöjd. / Lennart

  3. Tack!

    Kommunen har nu tydligen kopplat ur den externa sirenen i avvaktan på att larmproblemet utretts. Tydligen var det Södertörns Brandförsvar som hade en teknisk störning vilken orsakade inte bara utebliven utryckning utan ev även att larmet utlöstes. Irritationen hos de boende här var relativt stor, så vi får hoppas att det inte händer igen. Händer det igen finns det anledning att ifrågasätta kompetensen hos inblandade parter.

    Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s