Härligt möte om Rönninge centrum

afdsaf

I torsdags var det stort möte om Rönninge centrum. Gamla anrika Folkets Hus var packat, även läktaren var fylld. Kommunen informerade om planerna för att bygga ut Rönninge centrum.

Det finns tre skisserade alternativ, där sid 2 i denna länk visar den lösning som verkar tilltala många. Busstorget ska bil mindre, nya bostäder ska byggas (ca 100-110), en del nya affärsytor, fler parkeringsytor ska komma till. En märkesbyggnad i form av ett torn på tio våningar (se bilden ovan) planeras.

Tornet är mest omdiskuterat tillsammans med antalet p-platser. Många som jag talat med tycker tornet är spännande, andra fäster sig mer vid den skugga som skapas vissa tider på dagen. Arkitekterna har tagit fram olika skuggstudier som ska illustrera detta.

Genomförs skissen kommer ingen infarts- (pendel-) -parkering att kunna ske vid Coop, istället blir det pendelparkeringen på södra sidan som gäller. Troligen behövs det kantstensparkering på Dånviksvägens norra sida. Parkeringsfrågan som helhet måste skärskådas ytterligare.

Kommunens Folkets Hus-möten har numera bildat en god tradition. Av intresset att döma verkar många tycka att det är en bra dialog. Dessutom är det mycket trevligt.

One thought on “Härligt möte om Rönninge centrum”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s