Ilija Batljan – poppragmatisk, men ingen ”landstingskramare”

(Bild från www.nynashamn.se)

(S) har upphöjt Ilija Batljan till nytt landstingsråd i opposition. Sprungen från kommunalpolitiken i Nynäshamn och Socialdepartementet ska Ilija nu bli vallokomotiv för landstingspolitik. Ilija går ut frankt i DN och lovordar bl a privata entreprenörer och säger att han ”älskar vinst” och inte tänker höja landstingsskatten.

Det här är spännande! Jag har träffat på Ilija många gånger (det kunde t o m varit fler) inom Södertörnssamarbetet. Ilija har en väldigt öppen och resultatinriktad attityd, visualiserat med ett brett leende. Man skulle kunna beteckna honom som ”pop-pragmatisk”. Man har inte tråkigt när Ilija bestämt sig för att närvara vid möten.

Ilija verkar ha en politisk spännvidd av stora mått. Det är inte bara jag som förvånas över att han kaniderar till landstinget. Om han nu hyser ömma känslor för profit, har han knappast gett sådana signaler när det gäller landstinget existensberättigande som organisation.

Hans företrädare Ingela Nylund-Watz tror jag upprepade termen ”in-blanco-check” ca 15 ggr under fullmäktigedebatten i tisdags. Med Ilija i opposition i talarstolen blir landstingsdebatterna mindre förutsägbara. Det är en välgärning. Men (S) egna gruppmöten lär bli ännu mer spännande.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s