I vargavintern frodas oppositionen

De försöker ge oss skulden för det extrema vädret, landstingsoppositionen. De belägrade talarstolen i landstingsfullmäktige med egna vittnesmål över hur problemen i kollektivtrafiken drabbade just var och en av dem. Eftersom några av oss hört dessa vittnesmål redan på SL-styrelsens februarisammanträde kan vi dem ganska väl nu. Repetition är ju ”all inlärnings moder.”

Yvonne fick ingen sittplats på förortsbussen. Gunilla hade upplevt inställda bussar. Sverre berättade om stillastående pendeltåg. Erika kritiserade det faktum att arbetslösa inte fick lika stor kompensation som andra resenärer (eftersom de inte reste lika ofta). Gunilla kunde också förmedla iakttagelser om isbark vid busshållplatser. Yvonne kritiserade informationen. Alla kritiserade informationen. Raymond avslutade det hela med att fråga trafiklandstingsrådet om han hade kontroll på snösmältningen…

Tanken är väl att extremvädret ska förknippas helt med den borgerliga majoriteten och därmed ge den rödgröna oppositionen det vapen de hittills saknat till valrörelsen. Droppen lär ju kunna urholka stenen, men gör 08:orna den skuldpåläggningen till sin? Jag undrar.

Det måste naturligtvis sägas att ingen i majoriteten vill förminska problemupplevelserna som inställda T-banor, pendeltåg och bussar orsakade. Man bör dock vara klar över oppositionens syften och de metoder de tillgriper.  

Christer G Wennerholm (M) och SL har bett om ursäkt och infört en unik kompensation..

Störningsinformationen har fått stark kritik även av majoriteten. Samordning är ett av problemen. Exempelvis har Banverket greppet om pendeltågsinformationen, som myndighetsuppgift. SL har begärt att få ta över den uppgiften. Nu väntar vi bara på klartecken.

Ambitionen är nu att SL inte bara ska vara rustade för en normalvinter, utan även för en extremvinter. Vi i den borgerliga majoriteten har vant oss vid att tillämpa det förhållningssättet på vissa kamrater i Landstingssalen.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s