Ska fler samhällen med upp till 5000 invånare lämnas utan postombud?

Posten AB:s motivering för att lämna Rönninge utan postombudsservice är befängd. De har valt att avsluta samarbetet med det befintliga postombudet, det är deras angelägenhet. Men att därmed bortse från de övriga butikerna i Rönninge, varav en stor livsmedelsaffär, och hänvisa Rönningeborna upp till Salems centrum, det är en helt annan sak.

Motiveringen är att de vill söka sig till större centra där det bl a finns apotek. Därmed skulle fler orter som Rönninge med 5000 invånare riskera samma scenario, att Posten ser sådana samhällen som någon slags glesbygd.

Posten har inte haft några som helst kontakter med oss på kommunen innan man satte igång. Därmed isolerar sig Posten AB från sina kunder och negligerar sitt allmännyttiga uppdrag. Konsekvensen blir att alla de som varje dag rör sig genom Rönninge centrum för att åka buss eller pendeltåg, eller för att handla/gå på restaurang nu förlorar delar av den postservice som man alltid haft. Posten AB måste verkligen försöka ompröva detta beslut.

2 thoughts on “Ska fler samhällen med upp till 5000 invånare lämnas utan postombud?”

  1. Nära Dej förlorar också sin postservice till årsskiftet, vilket är en kraftig försämring för boende i exempelvis Söderby som ofta handlar i Tumba och/eller Rönninge på väg hem från jobbet.
    Har kommunen varit i kontakt med Posten i detta nya parallellfall?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s