Snöstorm och klimat

Det var snöstorm igår. Efter det jag kunnat se klarade kommunens snösväng detta bra. Folk säger att det märks när man kommer in över kommungränsen, för att i Salem är det plogat. Vår ”snöpolicy” kan du ta del av här.

Vår ”snösväng” plogade huvudvägnätet tre gånger under gårdagen. Ändå körde inte SL sina bussar förrän framåt kvällen. Detta bör undersökas.

Maria bloggar underhållande om livet i familjens nya hus uppe i Söderby Park. Hennes bildsamling om snöovädret är kul att betrakta.

För övrigt skriver Hanne Kjöller i DN som vanligt bra om Köpenhamnsmötet. Det är skönt att få tankebanorna strukturerade.

2 thoughts on “Snöstorm och klimat”

  1. Inte bara var buss 725 inställd, SLs entreprenörer lyckades tydligen inte sprida information särskilt bra bland sin egen personal. 7:30 kördes en buss fram i Tumba, chauffören släppte på passagerare och sedan sprang chauffören iväg och kom inte tillbaka. 7:50 ca kom en annan chaufför, och förstod efter att ha pratat med växeln att han inte skulle åka.
    På Tumba station fanns ingen vettig information att få. SL har inte krav på sina entreprenörer att informera passagerare, fick jag veta vid kaoset i november 2006, och det verkar inte som om SL ändrat detta eller byggt upp egen förmåga. När bussarna varit inställda sedan 4:52 på morgonen bör man kunna ha folk på plats som informerar om vad som gäller ett par timmar senare, men det lyckades man inte med.

    Inte heller var informationen på SLs hemsida särskilt strukturerad. Det fanns tidvis dubletter av informationen om buss 725, med delvis olika lydelse. Information är, trots ihärdigare försök de senaste åren, fortfarande inte SLs starka sida.

    Härom dagen försvann en buss 725 från realtidsinformationen på hemsidan ca 10 minuter innan avgång. Bussen avgick dock som den skulle, och fanns med på tavlorna på stationen. Det verkar finnas kvalitetsbrister i informationen, och samma information visas inte i olika gränssnitt.

  2. Angående klimatmötet var det ju tydligt i TVs Agenda att Fredrik R är frustrerad över FNs beslutsmekanismer. Ser man då hur China Daily beskriver resultatet kan man ha svårt att låta bli att småle: ”Chinese Premier Wen Jiabao said Monday the country played an important and constructive role in pushing the Copenhagen climate talks to earn the current results.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s