Salem på Newsmill

 

Läs mer i mitt debattinlägg på Newsmill.

För övrigt:  länsrätten har avslagit samtliga överklaganden, såväl våra egna som Salemfonden.se. Det innebär att Salemfonden (de främlingsfientliga) tillåts marschera, att de anti-rasistiska Salemfonden.se inte har något tillstånd över huvud taget, samt att ”Uppsalabor mot rasism” har tillstånd att stå 50 m norr om den mycket känsliga korsningen Salemsvägen-Säby torgsvägen.

Intressant?

8 thoughts on “Salem på Newsmill”

 1. Jag önskar att det kommer fram till alla att hela Salem är ”gisslan” under denna lördag. Vi har inga kommunikationer fram till kl 20.00. Och då pratar jag om hela Salems kommun, finns inga bussar som går. Det är åtskilliga km att gå till Tumba. Vilken annan kommun i Sverige skulle acceptera detta? Det är ju som att stänga av hela södermalm, du har ingen tillgång till affär, kommunikation mm. Helt instängd. Är det demokrati?????? Det finns de som bytt arbetspass då de ej kommer hem på eftermiddan!!!!!!

  1. Tack Anne-Mari! Det är sådana exempel från verkligheten vi behöver för att de som kommenterar händelserna på bekvämt avstånd från Salem ska förstå det hela. / Lennart

 2. Jag inser,att Ni har ett elände. Men demonstrationsfriheten är värd att försvara.
  Jag tänker närmast på de länder där man inte får demonstrera. De kanske känner samma som Du , att vissa borde inte få demonstrera. Ta Iran som ett tydligt exempel. Vi som i vårt parti är för frihet får väl en gång om året ta konsekvenserna
  det elände som andra skapat. Polisen klara säker av det hela. Det är riskabelt,att profilera sig som motståndare till demonstrationer, som har tillstånd. Men det har Iran också löst. Inga demonstrationstillstånd förekommer om avsikten är att skälla på regeringen.
  Nästa vecka är det lugnt i Salem igen.

  1. Leif! Du har ett överslätande förhållningssätt till vårt elände. Lugnt eller inte under demonstrationerna, Salemborna tvingas härifrån eller låser dörren om sig. Det handlar inte om att vissa inte borde få demonstrera, det handlar om att små orter inte borde få blockeras och stigmatiseras av demonstationer som dessa. / Lennart

 3. Jag har aldrig sagt att vissa inte får demonstrera.

  Men det är inte demokrati när en hel kommun får vara *”gisslan” i sina hem hela lördag eftermiddag och kväll. Gå in på en karta så får du se hur stort område det rör sig om. Från Söderby/mosshagen till Rönninge. Det finns inga som helst kommunikationer. Det är flera som bytt arbetspass för att kunna ta sig hem. Har man ingen bil så är det helt kört. Man kan inte bjuda hem folk eller ta sig någonstans. Är det ok? är det demokrati? inte för mig ialla fall.
  Demonstrera kan dom göra där det inte drabbar tredje part.

 4. Hej!

  Det finns ju alltid en lokal ordningsstadga. Sedan är det ju så enligt lagen att en demonstration kan förbjudas om det innebär ”hot mot den allmänna ordningen”. Således handlar det ju om hur man tolkar detta undantag från demonstrationsfriheten.

  Tyvärr finns det inte så himla många rättsfall ännu så att man kan säga klar vad som är ett ”hot mot den allmänna ordningen”.

  Sedan är ju demonstrationsfriheten en del av våra grundläggande fri- och rättigheter, kopplade till grundlagen. Att göra ändringar i grundlagen kräver således att man gör en ändring och sedan har två mellanliggande riksdagsval.

  Så det är inte helt enkelt att göra inskränkningar. Dessutom är det ju problematiskt att införa förbud som bara riktar sig mot vissa grupper av människor. Då hamnar vi lätt i diskrimineringslagen. För skulle man förbjuda nationalister-rasister och nazister , men tillåta vänsterextrema och autonom våldsvänster jag då blir det diskriminering, där någon gynnas och någon missgynnas.

  Så det gäller att vara försiktig om man vill genomföra förändringar.

  Jag kan förstå de som bor i Salem och jag håller med om att den årliga demonstrationen i Salem får stora konsekvenser för de boende där.

  Extremism i alla de former är avskyvärt, men samtidigt är det så att vi har demonstrationsfrihet och vill man göra ändringar i lagen så måste vi följa det system vi har vad gäller grundlagsändring.

  Nästan alla godkända demonstrationer brukar gå lugnt till om det inte vore för vänsterextremister och våldsvänstern (AFA).

  Sedan är det också som så att om man inte gett SD och liknande grupper så stor uppmärksamhet i media så hade nog inte så många brytt sig om dem. Nu får de plats i de etablerade medierna då helt plötsligt vissa vill debattera med dem istället för att ”lägga locket på”.

  Så här gäller det att välja rätt strategi för att det inte skall spåra ur och för att en eventuell förändring av lagen skall kunna ske på ett sätt som inte kränker grundlagen.

  Mvh

  Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s