Väsentlig information bör vara sann

Storbloggaren Peter Andersson (S) har synpunkter på landstingsdebatten. Vårt trafiklandstingsråd Christer G Wennerholm svarade kort och kärnfullt på Lars Dahlbergs (S) fråga om bussfakturor från Busslink, som är föremål för utredning. För kort och lite väl kärnfullt tycker Peter.

Nu är det ju dock så att den här debatten hade vi för två veckor sedan, när landstingsfullmäktige behandlade budget. Staffan Holmberg (S) tyckte att SL-styrelsen inte fick  ”väsentliga information”, när detta inte togs upp direkt när uppgfiterna kom tidigare i år. Peter Kockum (M) kontrade med att om informationen ska vara ”väsentlig” måste man veta om den är sann. Och det är dessa faktakontroller som nu skett. Därmed sattes det punkt för den debatten.

När styrelsen ska få väsentlig information bör man väl veta att den är  sann, eller hur?

Intressant?

2 thoughts on “Väsentlig information bör vara sann”

 1. Lennart

  Frågestunden är fråga plus två inlägg. Om det landstingsråd som har fått frågan inte svarar kan vi stryka hela jippot. Det är liksom svaren som är det viktiga förutom frågan.

  Lasse Dahlberg hade följdfrågor som han på grund av att Christer ”tyckte att det räckte” inte kunde framföra. Om detta finns mycket att säga.

  Maktarrogans, som till och med slår en tidigare moderat KS-ordförnade från min hemkommun. Du vet säkert vem.

  Insyn: det är i fullmäktige, inte i SL-styrelsen, som informationen blir offentlig.

  Demokrati: i fullmäktige står inte Lasse där som ”Lasse”. Han står där tillsammans med oss andra som vald företrädare för länets befolkning. Det är alltså lika mycket det representativa systemet som Wennerholm nedvärderar…

  Allmän hyfs. Är man något så när vuxen så beter man sig inte på det sättet.

  Det egna ryktet: Ajaj. Om man inför ett i alla fall webb-TV-sänt fullmäktige inte svarar på frågor om oegentligheter sänder det väldigt konstiga signaler.

  Man ska kanske betona att det är oerhört ovanligt. Minns faktiskt inte något liknande under mina..? 8…? …år.

  Och som avrundning: Om vi skulle tillämpa principen att det som en gång har sagts får inte sägas igen…..så blir våra sammanträden ohyggligt korta 🙂

  /PA

  1. Bara en fråga, Peter:
   Håller du inte med om att det är viktigt att veta om uppgifter är sanna eller ej om man ska föra dem vidare till en styrelse(det svar som gavs från oss i debatten 24/11)?

   Jag instämmer i ”smileyn” efter din oro för att landstingsfullmäktiges maratonövningar ska bli ”ohyggligt korta”. :-)/ Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s