Busslink granskas och Citybanan slussas

 

Det görs uttalanden om bluffakturor från Busslink till SL, senast idag i DN av Lars Dahlberg (S) och Yvonne Blombäck (Mp). Dessa menar att SL:s ordförande Christer G Wennerholm (M) borde ha larmat styrelsen så snart som han nåddes av uppgifterna.

När informationerna kom till Christer G Wennerholm fick SL:s dåvarande VD direkt i uppdrag att undersöka dessa. När återrapportering sker visar det sig att det finns felaktigheter bland fakturorna. Då blir det en större,  oberoende granskning som fortfarande pågår. S-gruppledaren Lars Dahlberg har fått information under hand. När utredningen är klar får SL-styrelsen information.

Såvitt jag förstår önskar sig (S) och (Mp) att de informerats när de första uppgifterna nådde SL. Jag tycker nog det är ganska klokt att gå igenom och kolla uppgifterna, innan man kommer till styrelsen med en bedömning. SL-styrelsen är inte som andra bolagsstyrelser. Det är övertydligt att det är en politisk arena.

Då är det mer konstruktivt att se en av komponenterna till Citybanan slussas genom Södertälje.

Intressant?

2 thoughts on “Busslink granskas och Citybanan slussas”

  1. Planerna på pendeltåg från Älvsjö till Arlanda förtjänar nog också att uppmärksammas. Och man kan ju hoppas på att det blir möjligt med byte från andra pendeltåg utan att det alltid ska vara nödvändigt med plattformsbyte! Alternativt att det på sikt blir pendeltåg direkt till Arlanda även ännu längre söderifrån…

    1. Ja, detta skulle vara en stor framgång för Söderort och Södertörn. Om det är köigt genom Stockholm tillhör vi de svenskar som har allra längst till en inrikesflygplats. / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s