Var vill (S) bygga hyresrätter?

A tree line sidewalk along a modern condo building

I en motion till Salems kommunfullmäktige anser (S) att det ska byggas fler hyresrätter i kommunen. Bl a ska kommunen bjuda in allmännyttiga företag från närliggande kommuner för att diskutera ett byggande av hyresrätter i Salem.

Var?

Över 2/3 av kommunen domineras av skydds området för Bornsjön och ägs av Stockholm Vatten eller Stockholms stad. Där får ingen bygga. Resterande del utgörs av de redan bebyggda tätorterna. Kvar finns väldigt lite mark.

Ett större markområde är norra och mellersta Hallsta. När bostadsbyggande var på tal i detta fina skogsområde för 5-6 år sedan blev det en stark reaktion från boende i Salem och Rönnnige som anväder området för rekreation. Där bör vi inte bygga.

I ett antal år har det varit väldigt problematiskt att få till stånd hyresrätter. Kommunen har pressat fram ett antal i det kommande ”Trädgårdsmästaren” (mellan Målarstigen och Mosshagestigen) genom att tillåta ett antal bostadsrätter. Att rent allmänt koncentrera sig på hyresrätter är dock ingen lättframkomlig väg rent ekonomiskt för bostadsföretagen.

Men om (S) är beredda att bjuda in allmännyttiga företag ska man också ha någon mark att erbjuda. Min fråga inför debatten i fullmäktige blir därför helt kort : vilken mark vill ni bygga på?

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s