Stort och smått om klimat och miljö

environnement_2

Precis som Dick Erixon läste jag med intresse Hans Bergströms kolumn i DN idag, om de globala möjligheterna och riskerna med utsläppsrätter. Eftersom diktaturer i tredje världen får större betydelse i FN finns en stor risk att ett försök med global utsläppshandel gynnar diktaturer och korruption i tredje världen utan att nå de avsedda klimatmålen. Beskrivningen av FN tål sannerligen att tänkas på. Robert Mugabes attack mot västvärlden väckte jubel under en FN-sammankomst i Sydafrika för några år sedan.

I den lilla världen har kommunen nått en överenskommelse med den siste fastighetsägaren som överklagat Soldalen-planen i Rönninge. Det var klart glädjande att få skriva på. Därmed kan detaljplanen genomföras, till fördel för fastighetsägarna som ska stycka eller få bättre småvägar, samt för kommunen som kan sälja tomter.

90930Rosstorp

Nedanför Rosstorps äldreboende, vid Tallsätravägen, ska det bli detaljplan för tre flerbostadshus för ”+55-boende”. Det blir fyra våningar höga som – i synintrycket – kommer att fylla ut den tråkiga branten upp mot det befintliga äldreboendet på Rönninge skolväg. Dessutom blir det parkering och gång- och cykelväg mot Tallsätravägen.

 

http:/intressant.se/intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s