Miljoner till skolmat

hotel kitchen

Kommunstyrelsen behandlade igår köksutredningen, d v s riktlinjerna för kommunens kök i skolor, förskolor, äldreboenden m m. De nya riktlinjerna på livsmedelsområdet framkallar behov av mångmiljoninvesteringar för olika typer av ombyggnader. Sedan har vi också frågan om det ska vara tillagningskök (maten tillagas på plats) eller mottagningskök (maten värms upp men tillagas centralt i kommunen).

Förslaget var att det ska bli 14 tillagningskök (idag 17), men en ”kontrollstation” år 2012 för att bedöma om programmet kan utvidgas. Detta alternativ bedöms kosta 19 miljoner kronor i investeringar. I detta alternativ blir Rönninge skola och Söderby friskola tillagningskök.

Det andra alternativet handlade om att göra om samtliga kök till tillagningskök för 42 miljoner. I ett ytterligare alternativ föreslogs en medelväg omfattande 27 miljoner kronor. Det sistnämnda stöddes av oppositionen + (C).

Moderaterna och Folkpartiet fick majoritet för alternativet 19 miljoner. Det är det enda försvarbara i dessa tider av lågkonjunktur, kommunen kan inte gärna frivilligt gå in i utbyggnadsalternativ som är dyrare än nödvändigt. Med en kontrollstation 2012 kan vi ta ställning på nytt om läget har förbättrats.

http://intressant.se/intressant

2 thoughts on “Miljoner till skolmat”

  1. Hej,
    jag såg i ditt inlägg att ni satsar på maten i Salem detta gäller dock inte på Söderbyfriskola titta på vår hemsida soderbyfriskola.webnode.se så får du se hur det ser ut för oss……

    1. Hej, det var en intressant hemsida. Att det ännu inte har blivit något tillagningskök på Söderby friskola beror på att er skola (som ju är en friskola, inte en kommunalt driven skola) har en tvist i domstol med Salems kommun om sin skolpeng. Din rektor vet mer. Ni är hjärtligt välkomna att ta kontakt med mig igen. / Lennart Kalderén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s