Här skrivs historia för Salems centrum

90922menyn

Idag 8.00 öppnade den nya Vi-butiken ”Menyn” i Salems centrum. Under några dagar har centrum stått helt utan livsmedelshandel. Salem var därmed förflyttad till tiden före 1968 då centrum invigdes.

Efter många år i Salems centrum lade ICA ned i förra veckan. Den nya Vi-butiken öppnar först med 1100 kvm (gamla Konsum-/Nettolokalen). I december tar man även över gamla ICA-lokalen och disponerar 2550 kvm. Då blir det bl a manuella diskar för kött och fisk.

Vi är många som hoppas mycket på ”Menyn”. Det har varit stor tillströmning hela förmiddagen. Jag hoppas de ska kunna konkurrera med bl a ICA Maxi och andra, genom att erbjuda ett rikt sortiment här på hemmaplan. Salem har ett bra centrum med bl a Systembolaget och Apoteket. Får vi en fullödig livsmedelsaffär borde det var en helhetslösning som lockar.

Först som sist är det Salemsborna själva som har avgörandet i sin hand.

3 kommentarer på “Här skrivs historia för Salems centrum”

  1. Det är bara att hoppas på att det går bra. Möjligen framstår den eventuella utbyggnaden av Tumba centrum med yta ovanför busstationen som ett tänkbart hot mot annan handel i området…

  2. Jag tror att Salems centrum med en fullt utbyggd Vi-butik kommer att kunna konkurrera väl när det gäller livsmedel och ”kringvaror”. Bara det är ett stort framsteg. Beträffande kläder och annat har Tumba ett försteg. / LK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s