E4/E20 färdigställs snabbare

 
908VägVE4E20
Jag har tidigare bloggat om att ombyggnaden av E4/E20 borde gå snabbare än de tre år som Vägverkets tidplan säger. När vi tog första spadtaget för två veckor sedan kom vi överens om att träffas, berörda kommuner och Vägverket. I tisdags sammanstrålade vi i kommunalhuset. Resultatet blev följande:
  • Vägverkets målsättning är att sträckan Hallunda-Salem öppnas med sex körfält i oktober 2010 (tidigare ”under 2011) samt att sträckan Salem-Moraberg öppnas med sex körfält i augusti 2011 (tidigare ”under 2012”). Hela sträckan kompletteras med kövarningssystem som installeras fram till årsskiftet 2011/2012. Slutligt beslut fattas av Vägverket med hänsyn taget till trafiksäkerhet och framkomlighet.
  • Totalt kommer 10 månader under hela projekttiden att vara fria från vägarbeten. Arbetena utförs inte under vintertid p g a byggnadstekniska skäl samt beroende på att trafiken är mest störningskänslig under denna period.
  • Den nya motorvägen kommer att bestå av sex körfält med 3,5 m bredd. Tidigare var de fyra körfälten 3,75 m breda.
  • Efter signaler från företagarorganisationerna att innerfilen i vägarbetena orsakar problem för lastbilar har Vägverket fattat beslut om att omgående bredda detta körfält.

Gemensamt uttalande från Katarina Berggren (S), Botkyrka, Lennart Kalderén (M), Salem och Anders Lago (S), Södertälje:

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Vägverket ha nått fram till den kortare tidplanen. Det betyder mycket för våra kommuninvånare och alla trafikanter genom våra kommuner att framkomligheten förbättras på två år istället för tre.

 

http://www.intressant.se/intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s