Kyrkovalet dominerar i lokaltidningen

90831DS

Vårt lokala alster Dagens Salem distribueras denna vecka i brevlådorna. Det är kyrkovalet 20 september som får störst utrymme. Kyrkoråd och kyrkofullmäktige har den gångna mandatperioden haft moderat ledning. Dock finns en stark concensus-tradition i Salems församling, man försöker vara överens över parti- och blockgränser. Men det finns åsiktskillnader.

Vid en snabb läsning av de olika partiernas (”nomineringsgrupperna”) program, verkar Moderaterna i Salem vara den enda gruppen som har med programpunkten att ”arbeta för en god ekonomisk hushållning med kyrkans medel”. Det betyder ju knappast att de andra grupperna vill motsatsen. Men, precis som i kommunen, är det viktigt att hålla utgifterna och kyrkoavgiften nere. Och det krävs politiker som verkligen vill jobba för det.

Läs Dagens Salem .

 

test test

2 thoughts on “Kyrkovalet dominerar i lokaltidningen”

  1. För min del kommer kampen för en politiskt obunden kyrka som får ägna sig åt att sprida evangeliet istället för kampanjer i politiskt aktuella frågor vara huvudsaken. På lokal nivå är det kanske inte så stora problem men däremot på riksplanet. Ni moderater borde väl gilla att kyrkan får bli fri på riktigt? Andra föreningar har ju opolitiska personval och är demokratiska iallafall så varför inte Sv K? Jag kommer rösta på Frimodig Kyrka till stift och kyrkomöte, ett opolitiskt alternativ som vill att Kyrkan ska få vara som alla andra kyrkor – fri från partipolitik! Jag är förresten f d Salemsbo och hette Jönsson förut.

    1. Ett parti för mig är en grupp människor som ställer upp i ett val, till riksdagen, till EU-parlamentet till kommunen eller till kyrkofullmäktige. Om den gruppen har ett program som de presenterar för väljarna och blir invalda på och försöker genomföra, då är det ett parti (eller nomineringsgrupp) som arbetar politiskt, t o m partipolitiskt. Frimodig kyrka skiljer sig därvidlag inte från Moderaterna i Salem, som jag ser det.

      Som jag förstår det tycker du inte att (M) eller andra riksdagspartier borde ställa upp i kyrkovalet. För mig är det en underlig demokratisyn om man vill utesluta intresserade från att ställa upp i val. Vi väljare får avgöra nästa söndag. / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s