Snabba på ombyggnaden av E4/E20

908VägVE4E20
(Foto: Vägverket)
 
Vägverket har startat ombyggnaden av E4/E20 på sträckan Hallunda-Salem-Moraberg (Södertälje). Det ska skapas sex körfält inom nuvarande vägområde. Mittremsan blir smalare liksom vägrenen. Ett väginformationssystem med informationstavlor ska monteras upp längs hela sträckan. Sträckan är idag mycket olycksbelastad. Ombyggnaden ska ta tre år innan hela sträckan är färdig. Avsnittet Hallunda-Salem blir klart 2011.
 
–    Det är bra att ombyggnaden kommer igång, men projektet är för utdraget. Det blir tre jobbiga år för salembor, södertäljebor och andra. Det blir återkommande vägarbeten med ryckig och ibland stillastående trafik på en hårt belastad vägsträcka. Den som kört motorvägen vissa storhelger vet att stora köerna kan vara väldigt påfrestande.
 
–    Vägverket måste pröva alla möjligheter att minska projekttiden.
 
PRESSTOPP
Idag vid ”första spadtaget” med Vägverket, blev det klart med ett möte mellan Vägverket och de tre kommunerna Salem, Södertälje och Botkyrka, för att diskutera tidplanen. //LK
 
 
 
http://intressant.se/intressant

3 thoughts on “Snabba på ombyggnaden av E4/E20”

  1. När förbifarten står färdig måste väl ytterligare utökning av kapaciteten på E4 mot Södertälje vara på plats utöver den ”quick’n’dirty” som nu ska genomföras. Dock behövs det väl en diskussion om vilka ytterligare ingrepp i natur- och kulturvärden som kan accepteras vid fortsatt ytläge?

    1. Förbifarten kan i bästa fall stå klar 2020. I samband med Cedershiöldsuppgörelsen lades en utbyggnad av E4/E20 i perioden efter 2019 om jag minns rätt. Det handlar alltså om en breddning eller t o m ny sträckning på siktt. Eftersom den ombyggnad vi tog första spadtaget för i fredags genomförs nu, får man nog räkna med att en del år nu kommer att få gå innan det större projektet blir aktuellt igen. / LK

  2. Det innebär troligen att perioden 2012-2019 inledningsvis blir aningen ljusare, medan öppnandet av förbifarten kommer att cementera den nya igenkorkning av sträckan som troligen kommer att ske inom några få år efter den interimistiska breddningen.
    Så vad säger Salems kommun om en framtida rejälare breddning? Jag hoppas att man inte offrar exempelvis Nedre Söderby!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s