Förbifarten är goda nyheter för 08:orna

90903FörbifartOH

(OH-bild från regeringens presskonferens, klicka för förstoring.)

Regeringen har idag beslutat att tillåta projektet Förbifart Stockholm. Detta är mycket goda nyheter för vår region och för Södertörn, i synnerhet för de sydvästra delarna.

Miljöminister Anders Carlgren (C), gjorde en utmärkt presentation på presskonferensen idag. Förbifart Stockholm blir en ca 2 mil lång tunnelfärd från Skärholmen, genom Lovön och senare upp mot Häggvik och anslutning till E4:an. Hela 17 km ska gå i tunnel, vilket förbättrat projektets miljöprofil betydligt.

Miljörörelsen har redan dömt ut projektet p g a ökade koldioxidutsläpp och förvarnat om överklaganden. Regeringen pekar på att elbilar, etanoldrivna fordon m m, kommer att förändra den bilden till det bättre. Det är också min övertygelse.

Miljörörelsens motstånd är reflexmässigt utan tilltro till den förnyelse som fordonsteknologin nu genomgår. Miljörörelsens motstånd skulle också blockera regionens möjligheter till fortsatt utveckling och internationell konkurrenskraft.

Att Stockholmsregionen behöver Förbifarten är ställt utom all tvivel. Vi får en motorväg som gör det möjligt att åka direkt norrut, mot E4, Arlanda och Uppsala, utan att trängas på Essingeleden. Förbifarten blir därför en injektion för näringslivet i regionen. Det var bra att regeringen satte ned foten.

 

(Titta gärna på regeringens utmärkta OH-presentation här.)

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s