Salem ensamna om skattehöjning?

90830SvD

I ett stort uppslagen artikel skriver SvD idag att Salems kommun kommer att tvingas höja skatten samtidigt som ett stort besparingsprogram genomförs. I artikeln är bl a undertecknad citerad.

Artikeln är korrekt, liksom mina yttranden. Möjligen kunde det framgå klarare att orsaken till svårigheterna är att skatteintäkterna i stort sett står stilla, i lågkonjunkturens kölvatten. När andra kostnader då ökar, då får alla kommuner problem.

Från den borgerliga majoritetens sida har vi redan från första början bestämt oss för att ”ta tjuren vid hornen” och berätta om läget. Jag skulle bli mycket förvånad om Salem är den enda kommunen i Stockholms län som tvingas höja skatten.

Peter Andersson (S) från Huddinge och landstingsfullmäktige (vi har en gång blivit utkvittade samtidigt, vill jag minnas), skriver i sin blogg följande:  

”En liten men ganska välbärgad kommun söder om Stockholm. En kommun med en moderat ledare som nog kan illustrera hur ideologi och praktik ibland kan uppvisa gigantiska klyftor. Kommunen växer, människors behov ökar, oavsett vem som utför det ska det betalas med gemensamma pengar.”

Du har fel Peter. När skatteintäkterna står stilla är det mig veterligen ingen kommun som kommer att sänka skatten, ideologi eller ej. Om Salem en gång var ”välbärgad” så har det skatteutjämningssystem som ditt parti omhuldat alltför länge, rått bot på den eventuella solvensen.

 

http://intressant.se/intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s