Dålig återvinning från Returpack

recycle #2

Returpack (AB Svenska Returpack) placerar Salems kommun som jumbo när det gäller pantning av returförpackningar. De bygger den nesliga placeringen på den mängd som pantats i butiker i den egna kommunen.

För många kommuner blir detta väldigt missvisande. Salemsborna tillhör de konsumenter som är allra flitigast i landet när det gällar att handla i stormarknader utanför den egna kommunen. En stor mängd ölburkar och PET-flaskor lär därför matas in i återvinningsautomater i köptempel i Botkyrka och Södertälje.

Returpack bör nog fundera över vilka slutsatser man framkallar med sin statistik. Deras konklusioner duger inte alltid till återvinning.

2 thoughts on “Dålig återvinning från Returpack”

  1. Det är enkelt att avfärda statistik, men trovärdigare om det görs på grundval av egen statistik som säger något annat. Det kan ju mycket väl vara så att Salem-borna är lite halvdåliga på att ö h t panta?

    SRV är f ö ett skämt när det gäller tillgänglighet för ej bilburna. Hur kan man placera en återvinningsstation mellan två busshållplatser?

  2. Av praktiska skäl torde det vara omöjligt att få fram någon statistik över hur mycket Salemborna pantar i Botkyrka och Södertälje. Men jag är övertygad om att våra medborgare är väl så miljömedvetna som andra. Returpacks pressutspel visar egentligen på att de har mycket dubiösa verktyg för sin statistik. / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s