I taxibranschen finns de sanna småföretagarna

Frei

Jag har fått förmånen att vara mötesordförande för Svenska Taxiförbundets kongress i Upplands Väsby. Under åren 1986-1995 var jag anställd på förbundet, bl a som informationschef och VD, och satt mitt uppe i turbulensen under taxibranschens avreglering.

Taxibranschen får inget gratis. Svenska Taxiförbundet har fått arbeta intensivt och tålmodigt för att bearbeta politiker, myndigheter och media för att påminna om att de allra flesta taxiföretag arbetar seriöst och vill ha konkurrens på lika villkor. Detta är inte det allra lättaste när offentliga upphandlare söker lägsta pris eller när journalister drar alla över en kam.

Det blev många härliga återseenden och trivsamt gnabbande med gamla bekanta. Taxifolk är ett glatt och öppet släkte där man alltid är välkommen. Dessa tjejer och killar är också de sanna småföretagarna. Det handlar om många timmars arbete med små ekonomiska marginaler, om ens några. En konkurrenssituation som sedan avregleringen ofta handlar om man får färdtjänstavtalet och överlever, eller inte. En vardag som skiljer sig så  oerhört från storstädernas välbesatta taxistolpar till glesbygdens långa framkörningar, där föraren ofta har ett väl så stort samhällsansvar då man tittar till kunderna och ser att det ryker ur skorstenen och allt verkar OK.

Det blev samtal med representanter från Taxi Halmstad, Gävle Taxi, Taxi Falköping, Hudik Taxi, Vännäs Taxi, Taxi Direkt i Umeå, Taxi Helsingborg, Taxi 020, Kerstins Taxi och – naturligtvis – Uppsala Taxi samt många fler.

Lycka till framöver och ring gärna igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s