Noll kronor till euro

Abstract flag of europe

(Foto: www.fotolia.com )

Radio Stockholm och Ekot har idag sänt inslag om hur kommunernas satsningar på information för EUP-valet skiljer sig. Grannkommunen Botkyrka satsar 700 000 kr, Salem satsar ingenting utöver anslaget till själva valet och information i vårt vällästa kommunala informationsblad.

Läs och hör inslaget här. DN:s Malin Siwe kommenterar Ekots undersökning här.

4 thoughts on “Noll kronor till euro”

  1. Varför ha öppet snåla två timmar för röstning i kommunalhuset? Borde man inte ha kunnat nyttja biblioteket även den dagen? Och varför ligger kommunalhuset under rubriken ”Förtidsröstning” på röstkortet, när kommunalhuset endast har öppet för röstning på valdagen?

    1. Om du är skriven i Salem är det vallokalen i ditt valdistrikt du ska gå till. Två-timmarsperioden i Kommunalhuset är till för de som är på tillfälligt besök i kommunen och inte kan rösta hemmavid.

      Med vänlig hälsning / Lennart

  2. Om de två timmarna i kommunalhuset är uttryckligen avsedda för utsocknes framstår det ju som än mer absurt att ta upp det under rubriken ”Förtidsrösta” på röstkortet för en person boende i kommunen…

    1. Det visar sig att även personer som bor i kommunen kan rösta i kommunalhuset på valdagen. Röstkortets utseende är standardiserat av Valmyndigheten. / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s