Noll kronor till euro

Abstract flag of europe

(Foto: www.fotolia.com )

Radio Stockholm och Ekot har idag sänt inslag om hur kommunernas satsningar på information för EUP-valet skiljer sig. Grannkommunen Botkyrka satsar 700 000 kr, Salem satsar ingenting utöver anslaget till själva valet och information i vårt vällästa kommunala informationsblad.

Läs och hör inslaget här. DN:s Malin Siwe kommenterar Ekots undersökning här.

Annonser

Comments

  1. Varför ha öppet snåla två timmar för röstning i kommunalhuset? Borde man inte ha kunnat nyttja biblioteket även den dagen? Och varför ligger kommunalhuset under rubriken ”Förtidsröstning” på röstkortet, när kommunalhuset endast har öppet för röstning på valdagen?

    • Om du är skriven i Salem är det vallokalen i ditt valdistrikt du ska gå till. Två-timmarsperioden i Kommunalhuset är till för de som är på tillfälligt besök i kommunen och inte kan rösta hemmavid.

      Med vänlig hälsning / Lennart

  2. Om de två timmarna i kommunalhuset är uttryckligen avsedda för utsocknes framstår det ju som än mer absurt att ta upp det under rubriken ”Förtidsrösta” på röstkortet för en person boende i kommunen…

    • Det visar sig att även personer som bor i kommunen kan rösta i kommunalhuset på valdagen. Röstkortets utseende är standardiserat av Valmyndigheten. / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: