Pratstyrd konjunkturbotten?

Recession Rescue

(Bild: www.fotolia.com)

”Allvarligt läge” signalerar finansministern i budgetdebatten. Det finns gott om signaler på det temat. Men det glimtar också till av positiva uttalanden om att ”the bottom is nådd”.

Ben Bernanke, ordförande i Federal Reserve, citeras i Realtid.se, där han ser tecken på att konjunkturavmattningen börjar stanna av. Husförsäljning, byggande och konsumtion, t o m bilförsäljning skönjer Bernanke positiva indikationer i.

Investor har lämnat en rapport över kvartal 1 2009 som Dagens Industri  betecknar som ”seg”. VD Börje Ekholm tycker det är för tidigt att tala om en konjunkturförbättring men ser tecken på att nedgången börjar bromsa in. Börje Ekholm förutsäger att 2009 och 2010 blir utmärkta år för investeringar.

”Inbromsning mot konjunkturbotten” eller en platå i en nedgång á la 30-talsdepressionen?  Nobelpristagaren Paul Krugman jämför på en bestickande graf hur mönstret i industriproduktionen påminner om den tidigare dystra eran.

Det är fascinerande att leka prognosmakare. Men för den kommunalgrå förortspolitikern gäller som vanligt att det är substans som räknas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s